Lær om blåbær

LITT OM MEG!
• Hageblåbæra hører til bærlyngfamilien, som også omfattar våre ville blåbær.
• Sammenlignet med skogsblåbær er hageblåbærene større, søtere og med en mildere aroma.
• Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tunga av å spis hageblåbær!
• Den norske blåbærsesongen er kort, hovedsakelig i juli og august. Blåbær importeres resten av året.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Som så mange andre bær trenger ikke blåbær tilberedning, bare skyll dem i kaldt
vann.
• Nyt dem som de er, eller i en fruktsalat, blåbærpai eller frokostblanding.
• Du kan lage en deilig dessert av friske blåbær med fløte og litt sukker. Blåbær er også populært å sylte, bruke i saft, smoothies og i bakverk.

JEG ER RIK PÅ:
• Visste du at blåbær er blant topp fem over matvarer med mye antioksidanter?
• Blåbær er spesielt rike på vitamin C, A og sink og er en flott kilde til kostfiber.

OPPBEVAR MEG:
• Blåbær oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 ºC. Holdbarheten er svært begrenset.

BLÅBÆR