Lær om carambo stjernefrukt

LITT OM MEG!
• Carambol kommer opprinnelig fra Indonesia, men dyrkes nå i alle tropiske strøk.
• Carambol er frisk og syrlig med en karateristisk aroma.
• Når carambolen er fullmoden, dufter fruktkjøttet av sjasmin.
• Frukten er lekker å se på og skallet kan spises, derfor er den perfekt til å pynte opp fiskeretter og ostefat med.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Den kan spises umoden og lysegrønn, men er søtest når den er gul og moden.
• Hele frukten kan spises. Vask den og skjær den i skiver på tvers, da får du fram den fine stjerneformen.
• Carambol kan spises naturell, som tilbehør til desserter, smakstilsetning til kalde drikker, dekorasjon, i fruktsalat og i asiatiske retter.
• Du kan også fryse ned skiver og bruke som isbiter – forfriskende og vakkert i glasset!

JEG ER RIK PÅ:
• Carambol er en kalorifattig frukt med høyt innhold av kostfiber. Den er også rik på vitamin C.

OPPBEVAR MEG:
• Carambol oppbevares best ved 8–12 ºC, men romtemperatur går bra.

STJERNEFRUKT