Lær om granateple

LITT OM MEG!
• Granateple er en frukt som dyrkes i landene rundt Middelhavet, Afrika og i Sør-Amerika.
• Frukten er hard og blank med en rusten rødbrun farge.
• Granateple høstes umoden og er moden når skallet er blitt rødbrunt.
• Det er en mengde kjerner inne i frukten som er omsluttet av rødt saftig fruktkjøtt med konsistens nærmest som gele og det er disse kjernene man spiser.
• Smaken er søt og syrlig.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Granateple er nydelig i salater og desserter.
• Granateple kan med fordel presses til jus.

JEG ER RIK PÅ:
• Granateplet er rik på kostfiber. I tillegg er det en fin kilde til sporstoffet kobber og B-vitaminet folat.
• Det viktigste plantestoffet i frukten heter antocyaniner, det samme som du finner i blåbær. Dette fargestoffet er veldig sterkt og kan sette farge på klær.

OPPBEVAR MEG:
• Lagres best mellom 10-12 grader. Har lang holdbarhet og kan lagres i uker.

GRANATEPLE