Lær om grenadilla

LITT OM MEG!
• Grenadilla finnes i flere varianter men likner på vanlig lilla pasjonsfrukt.
• Skallet er litt tykkere og fruktkjøttet har mørkere farge enn hos den lilla varianten.
• Smak og bruksområder er som hos andre pasjonsfrukter. Frukten har form som et granateple og har derfor navnet grenadilla som betyr lite granateple.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Pasjonsfrukt spises som den er, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises.
• Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet.
• Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalat eller til iskrem.
• Kan også brukes i saus, smoothie og juice.

JEG ER RIK PÅ:
• Pasjonsfrukt er rik på kostfiber på grunn av frøene, men du får også en del vitamin E og vitamin C.
• Mye av næringen sitter i frøene, så spis disse!

OPPBEVAR MEG:
• Oppbevares best ved 8–12 ºC. Pasjonsfrukt er kuldeømfintlig og liker seg bedre i  romtemperatur enn i kjøleskap. Holdbarheten er god.

GRENADILLA