Lær om jordbær

LITT OM MEG!
• Få matvarer slår smaken av jordbær! Jordbærene er de eneste bærene som
bærer frøene sine på utsiden av bæret, og på et gjennomsnittlig jordbær finner du 200 frø.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Skyll bærene og fjern hamsen. Jordbær spises først og fremst naturell, men kan også syltes eller bare røres med sukker.
• Jordbær har mange bruksområder og kan brukes i smoothies, i fruktsalat, på brødskiva
eller i frokostblandingen!

JEG ER RIK PÅ:
• Jordbær inneholder mer vitamin C enn appelsiner! I tillegg er de rike på kostfiber
og en flott kilde til B-vitaminet folat.
• De viktigste plantestoffene er antocyaniner og flavonoler.

OPPBEVAR MEG:
• Jordbær oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC. Jordbær har meget begrenset holdbarhet,
så ikke spar dem for lenge.

JORDBÆR