Lær om mango

LITT OM MEG!
• Mango er en frukt som stammer fra India. I dag dyrkes den i alle tropiske og subtropiske områder.
• Frukten er en av de mest spiste i verden etter banan.
• Det finnes over 1000 arter av mango, og størrelsen varierer fra 100 gram til flere kilo.
• Mango er enten rund, oval eller hjerteformet. Skallet varierer i farge mellom  grønt, gult og rødt og fruktkjøttet er guloransje og meget saftig.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Mango kan spises alene, i salater eller i smoothie.
• Del mangoen i to langs stenen på begge sider. Før kniven langs skallet og skjær kjøttet i terninger. «Vreng» skallet, og du kan enkelt spise terningene eller bruke dem i matlagingen.

JEG ER RIK PÅ:
• Mango er en kilde til folat, og er rik på vitamin-C.

OPPBEVAR MEG:
• Mango skal aldri oppbevares under 7 ºC. Selv om den ikke skal brukes med en gang, anbefales ikke oppbevaring i kjøleskap.

MANGO