Lær om pasjonsfrukt

LITT OM MEG!
• Pasjonsfrukt kommer opprinnelig fra Sør-Amerika der den fortsatt vokser vilt i enkelte områder.
• Mest kjent hos oss er den lilla varianten, men det finnes også gule, rødgule og helt purpurrøde varianter.
• Pasjonsfrukt har en svakt oval rund form og skallet er kraftig og læraktig. Umoden pasjonsfrukt har et glatt skall, mens en moden frukt har et skrukket og  bulkete skall.
• Fruktkjøttet er i konsistens geleaktig og inneholder en masse spiselige kjerner med
en gulgrønn farge. Smaken kan beskrives som eksotisk, frisk og syrlig.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Pasjonsfrukt spises som den er, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises.
• Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet eller bruk den i syltetøy,
fruktsalater, smoothies eller iskrem.
• Fruktkjøttet kan også siles fri for stener og brukes til juice.

JEG ER RIK PÅ:
• Pasjonsfrukt er en kilde til vitamin E og C. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

OPPBEVAR MEG:
• Bør oppbevares ved 8 – 12°C. Pasjonsfrukt er svært kuldeømfintlig og det
anbefales ikke å ha dem i kjøleskapet men i romtemperatur

PASJONSFRUKT