Lær om persimon

LITT OM MEG!
• Kakitreet stammer fra Japan, men persimon er den spanske varianten av kaki.
• Persimon har en guloransje farge og smaken er søt og litt aprikos-aktig med et hint av vanilje.
• Moden persimon kjenne tegnes ved den sterkt oransje fargen og at skallet er glassaktig og nesten gjennomsiktig.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Spises naturell alene eller i fruktsalat og middag salat.
• Den passer fint til ost og til kjøtt som kokt skinke og spekemat.

JEG ER RIK PÅ:
• Persimon har høyt innhold av kostfiber.

OPPBEVAR MEG:
• Oppbevares gjerne ved 8-10 grader.
• Holdbarheten er avhengig av hvor frukten er i modningsprosessen. En helt moden og glassaktig persimon har kort holdbarhet og bør spises raskt.
• Persimon egner seg ikke til frysing.

PERSIMON