Lær om rød blodappelsin

LITT OM MEG!
• Rød appelsin, eller blodappelsin smaker litt søtere enn vanlige appelsiner men kan brukes til alt du ellers bruker vanlige appelsiner til.
• Bruker du den i matlaging, vil maten få en helt fantastisk farge!
• I mange tilfeller kan du erstatte sitron og lime med appelsin, som gir mindre syre.
• Sesongen er relativt kort og varer fra januar til april.

HVORDAN SPISE OG TILBEREDE MEG:
• Appelsinene skal spises som de er, men kan også brukes til smoothie, juice, fruktsalat, fruktspyd mm.

JEG ER RIK PÅ:
• Rød appelsin er en kalorifattig frukt som samtidig er rik på kostfiber.
• Den er i tillegg kjent for sitt høye innhold av vitamin C.
• Det viktigste plantestoffet er antocyanin som gir den flotte fargen.

OPPBEVAR MEG:
• Oppbevares i kjøleskap ved 2–8 ºC.

BLODAPPELSIN