Kunnskap

Kunnskap

Menyene og utvalget av matvarer er utarbeidet i tråd med myndighetens retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Dette betyr at menyene er variert, smakfullt og ernæringsmessig godt sammensatt med sesongens råvarer. Til hver lunsjrett følger beskrivelse av anbefalt tilberedning og rettene er næringsberegnet. Det er derfor enkelt å servere et fristende, fullverdig lunsjmåltid. Lunsjrettene leveres ferdig laget og serveres varme.

Fisk står på menyen to dager i uken, det serveres en god porsjon med grønnsaker hver dag. Vi bruker fortrinnsvis fullkornsprodukter hva gjelder ris og pasta.

Brødmåltidene er viktige. Vi anbefaler at det serveres grovt brød, variert og sunt pålegg med melk (fortrinnsvis ekstra lett melk m/ vitamin D) som drikke. Vann kan benyttes som tørstedrikk. Ønsker du å bestille produkter utover abonnementet og få det med på samme levering, kan du bestille det her. 

Å legge til rette for å øke inntaket av frukt og grønnsaker er viktig for helsen. Det er få barn som spiser fem porsjoner frukt og grønt om dagen som er anbefalingen. For et barn tilsvarer en porsjon det som det er plass til i en barneneve. Omtrent halvparten frukt og halvparten grønnsaker. Mat for minsten tilbyr to-tre porsjoner frukt og grønt hver dag. Da er de langt på vei til målet om fem om dagen innen de kommer hjem på ettermiddagen.