Personvernerklæring

I denne personvernerklæringen vil vi beskrive hvordan ASKO behandler personopplysninger på vårt nettsted.

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 første ledd).

ASKO, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger.

ASKO NORGE AS har org.nr 982081998 MVA, og adresse Nedre Kalbakkvei 22, 0950 Oslo.

Matforminsten.no eies og drives av ASKO NORGE AS. Du kan nå Mat for minsten via epost: askoservering@asko.no eller på telefon: 22 16 90 00

Endret dato 07.06.18

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet vårt. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

ASKO lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på vårt nettsted i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. ASKO bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

 

Hvilke personopplysninger samles inn

ASKO selger kun til bedriftskunder. Når et kundeforhold opprettes av en bedriftskontakt med fullmakt, registreres bedriftskontaktens personopplysninger som navn, e-post og telefonnummer. Når kjøp betales med kort behandles kredittkortopplysninger for å kunne verifisere betalingen. Kredittkortopplysninger lagres til bruk for senere kjøp bare dersom bedriftskontakten har samtykket til dette.

Hva brukes personopplysningene til

Formålet med ASKOs behandling av personopplysninger er å kunne gjennomføre en avtale om kjøp, betaling og levering, for eksempel ved å kunne kommunisere om sortiment, leveranser, avvik og driftsmeldinger på SMS og epost.

Dersom man samtykker til dette, vil personopplysningene også benyttes til tjenester som nyhetsbrev jf. personopplysningsloven § 8. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake, ta kontakt med kundeservice.

Dersom du avslutter ditt kundeforhold, slettes alle opplysninger om deg utover de opplysninger som bokføringsloven krever lagret. Dersom ditt kundeforhold har vært passivt i tre mnd., slettes basis personopplysninger utover navn og adresse.

Endringer

ASKO kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på matforminsten.no.

Saksbehandling og arkivering

Det registreres ulike typer informasjon i vårt saksbehandlingssystem. Dette er opplysninger som navn, epost og telefon, samt annen relevant informasjon som fremgår av henvendelsen. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen.

Utlevering av personopplysninger, herunder databehandlere

ASKO utleverer personopplysninger til enkelte leverandører og benytter flere databehandlere for å behandle personopplysninger i henhold til de formål som er beskrevet over. ASKO har inngått utleveringsavtaler og databehandleravtaler med disse i tråd med gjeldende personopplysningslovgivning.

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg.

Har du spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger kan du sende oss en epost til  askoservering@asko.no. Du kan også stille spørsmål om personvern til Datatilsynet: e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.