Slik fungerer det!

Bestilling

Registrer deg som ASKO kunde, skjema finner du under "Bestill Mat". Send ønsket antall abonnementer og ønsket oppstartsdato til matforminsten@asko.no. De ansatte har også mulighet til å abonnere, lik porsjonsstørrelse og pris som til barna. Abonnementet løper til det blir sagt opp, 19 dagers oppsigelses varsel. Juli er abonnementsfri måned. Om dere ønsker å bestille tilleggssortiment som for eksempel frokostartikler, tørrvarer, hygieneartikler osv. bestilles det inne på ASKO netthandel, link finner du under "Bestill mat - tilleggssortiment"

tomat

Levering

Det er en levering i uka, har du leveringsdag for eksempel tirsdager, er første lunsj onsdag. Da får dere alt dere skal ha for en uke. Ferdiglaget lunsjretter og frukt.  Har du bestilt tilleggssortiment, blir det levert på samme leveranse. En ordre, en levering, en faktura!

Generelt_02

Varemottak

Det er viktig at alt av kjølevarer settes rett inn i kjøleskap så fort det mottas. Dere vil få et varemottak skjema som viser dere hvilke råvarer som tilhører hver rett. Anbefales at retten legges samlet i en hylle. Da blir det effektivt å ta ut fra kjøleskapet når retten skal tilberedes uten å måtte flytte på andre varer. Ønsker dere et oversiktlig kjøleskap, anbefales det å merke hyllene etter dager rettene skal serveres. Viktig at rett 1 serveres dag 1, det er på grunn av holdbarhetsdato. Alle varer er ferske og har forskjellig holbarhetsdato.

Varemottak

Oppbevaring

Alle varene til Mat For Minsten er ferske råvarer. De skal oppbevares i et kjøleskap på en temperatur på 4°C. Frukt som epler, melon, appelsin, banan og ananas oppbevares best i romtemperatur. Bær oppbevares i kjøleskap. Alle tørrvarer kan oppbevares på et lager eller i et skap. Under i menyen Kunnskap - Informasjonsbrosjyrer finner du skjema for "Smittevern og trygg mat" og "Trygg mat fra Mattilsynet". Anbefaler å henge de opp ved kjøkkenet, da blir det tipp topp tommel opp!

 

MFM kjøleskap

Tilberedning

Når man er medlem av Mat For Minsten, får man utdelt en perm som inneholder alle rettene + mye god informasjon. For hver rett er det beskrevet i detalj om hvordan dere skal varme opp maten, det står også tips om hvordan dere kan servere lunsjen. Når man har tilberedt rettene noen ganger, tar det ikke lang tid fra start til slutt. Hele målet med Mat For Minsten er at personalet skal bruke mindre tid på tilberedning av lunsjen og mer tid på barna.

En rett

Allergener

Ingen av rettene våre inneholder svin eller nøtter. Vi har dessverre ikke egen meny til barn som har allergi/intoleranse som gluten, melk, laktose og egg. Vi har ikke halal slaktet kjøtt i våre retter. Vi skal kunne tilby dette i løpet av neste år. Vi er behjelpelig med å finne erstatningsretter som er så lik som mulig til original menyen. Det er utrolig viktig at det ikke oppleves forskjellig blant barna. Lik mat = glade barn! Dere finner vår "Allergenkart" under Kunnskap - Informasjonsbrosjyrer.

Allergenkart

Avbestilling

Ønsker dere å avbestille en dag på grunn av planleggingsdag, send Mail 19 dager i forkant til matforminsten@asko.no

Barn lage mat